torstai 21. marraskuuta 2019

Kivut pois, ratsastajat suoremmaksi hevosen selkään ja helpotusta jumeille - eli kalevalaisen jäsenkorjauksen opiskelu etenee


Olen yhä enemmissä määrin tehnyt myös koirille ja hevosille kalevalaista jäsenkorjausta.  Ihmisasiakkaista ehdottomasti eniten edustettuna ovat ratsastajat, jotka ovat tajunneet miten paljon oma asento vaikuttaa hevosen liikkumiseen. Jos seisot vinossa, et voi olla suora hevosenkaan selässä. Toinen ihmisryhmä, joka käy mun hoidossa on yleensä selkä- tai hartiavaivoista kärsivät. Eniten omille asiakkaille on ollut apua tuki- ja liikuntaelin vaivoissa, mutta kalevalaisesta jäsenkorjauksesta on moneen.

Monet ihmettelevät miten olen alkanut tekemään eläimillekin jäsenkorjausta. Eläinten kalevalaiseen jäsenkorjaukseen on olemassa kurssi, mutta sen saa käydä vasta valmistuttuaan jäsenkorjaajaksi. Kysyin mahdollisuutta osallistua kurssille, vaikka en ole vielä valmistunut jäsenkorjaajaksi, mutta valitettavasti en sinne päässyt.

Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa pyritään palauttamaan elintoiminnot normaaliin tilaan luonnollisia liikeratoja hyväksikäyttäen.  Hermotoiminnat, verenkierto, kudosnestekierto ja energiajärjestelmä palautetaan luonnolliseen tilaan.
Kalevalainen jäsenkorjaus ei satu tai tunnu epämiellyttävältä. Monet ihmettelevätkin miten näin hellästä hoitomuodosta voi olla apua.

Kun päätin alkaa opiskelemaan eläintenjäsenkorjausta lainasin ensin kirjastosta kirjoja hevosten, koirien ja lehmien anatomiasta. Lisäksi hevosen ja naudan kohdalla hyötyä on siitä että olen jonkin verran ollut mukana teurastamassa niitä.  Kun teurastamme seuraavan naudan tai hevosen, olen entistä skarpimpana katsomassa miten lihakset, kalvot ja verisuonet kiinnittyvät, sekä miten luut ovat asettuneet.
Seuraavaksi googlasin eläimille kalevalaista jäsenkorjausta tekeviä ihmisiä ja otin puhelimen käteen ja soitin heille.  Kaikki rohkaisivat aloittamaan vaan ja kehittämään ennemmin eläintenlukutaitoa kuin käymään kurssia eläinten kalevalaisesta jäsenkorjauksesta. Aloitin tekemällä omalle koiralle jäsenkorjausta, sitten vanhempien koirille ja siitä homma sitten lähtikin. Hevosia olen käynyt hoitamassa, kun ratsastajat ovat huomanneet että kalevalaisesta jäsenkorjauksesta (harjoitteluhoidostakin!) on hyötyä heille.

Kävin myös katsomassa hevos- ja koirahierojan touhuja ja samalla kyselemässä kaikkia tyhmiä kysymyksiä. Vaikka hieronta ei ole verrattavissa jäsenkorjaukseen, niin otin oppia siitä miten he kohtelivat eläimiä ja millaisia tunnetiloja eläimessä näkyi hoidon aikana ja miten hoitaja niihin reagoi.

Eniten tämän asian opiskelussa on ollut apua, kun olen vain tehnyt jäsenkorjauksia. Mikään muu ei ole opettanut enempää kuin tekeminen. Toivon että jatkossakin saan hoitaa erilaisia eläinasiakkaita, sekä tietenkin auttaa ihmisten kiputilojen hoidossa.

Tällä hetkellä teen kalevalaisen jäsenkorjauksen harjoitteluhoitoina sekä ihmisille, että eläimille Uudellamaalla. Hevosta pienemmät eläimet ovat tervetulleita hoitohuoneelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti