sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Kalevalainen jäsenkorjaus opintoja

Mä aloitin opiskelun Kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi! En ollut ennen käynyt jäsenkorjaajalla, mutta osa suvusta on saanut apua erilaisiin vaivoihin, joten päätin että tästä täytyy kuulla lisää. Pääsin ensimmäistä kertaa myös kokeilemaan Kalevalaista jäsenkorjaushoitoa. Iskiaskipu, josta fysioterapeutti sanoi ettei voi mitään tehdä jäi sinne saman tien. Hartioiden en ollut edes huomannut olevan kunnolla jumissa, olivat paljon enemmän jumissa kuin olisin uskonut. Pää jonka hoitopöydällä kuvittelin olevan suorassa oli oikeasti aivan vinossa ja kun se suoristettiin se tuntui vinolta.
Tuleva Kalevalainen jäsenkorjaaja
Jäsenkorjauksen jälkeen olo oli pitkä ja kaikki nivelet tuntuivat aukinaisilta. Olo oli myös väsynyt ja vähän puusta pudonnut. Illalla huomaisin etten halunnut käyttää laisinkaan tyynyä nukkuessani, kun normaalisti käytän kahta tyynyä pään alla.

Seuraavana päivänä alaselkä oli vähän kosketusarka, mutta varsinaista iskiaskipu vihlomista ei tuntunut ollenkaan, saati sellaista että olisi tarvinnut pelätä jalan lähtevän alta. Hartiat olivat jäykät, mutta huomasin että pystyin istumaan suorassa, jota en normaalisti pystynyt tekemään.

Juttelin kurssilla myös kurssikaverin kanssa, joka on ammatiltaan fyssari ja tajusin mistä iskiakseni aina kipeytyy. Täytyy välttää näitä liikkeitä.

Itse kurssi oli aivan huippu! Meillä on todella hyvä ryhmähenki. Kouluttajat ovat aivan huippuja ja tietenkin itse aihekin todella mielenkiintoinen.
Nyt on muutama kuukausi aikaa harjoitella kavereilla ja sukulaisilla, sekä tehdä muutama tehtävä. Sen jälkeen onkin seuraavan kurssin vuoro! Jos kurssit käy saman porukan mukana valmistumisaika on kolme vuotta. Kahden vuoden kuluttua voi olla kisälli, jolloin saa nimen rekisteriin ja voi alkaa virallisesti tekemään jäsenkorjauksia. Kalevalainen jäsenkorjaus nimike on rekisteröity ja sitä ei voi käyttää muut kuin kurssit käynyt henkilö. On olemassa muitakin jäsenkorjauksia, mutta ne voivat olla  mitä tahansa hoitoja.

Alkuun tein perheen jäsenille hoitoja keittiönpöydällä, sillä hoitopöydän saapumisessa kesti melkein kolme viikkoa. Nyt onneksi olen päässyt omaan hoitotilaan tekemään hoitoja myös kavereille. Joka päivä kehittyy jotenkin ja se on aika palkitsevaa :)

Muista tsekata myös instagram @tiamust

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti