maanantai 1. tammikuuta 2018

Onnellista tätä vuotta!

Aluksi elämä (lähes) ilman eläimiä oli todella outoa. Nyt olen alkanut tottumaan jo, vaikka mielessä kyteekin silloin tällöin ajatuksia kanoista, kaneista... ja järkytyksekseni myös vuohista. Hevoset ovat ihania eläimiä, mutta todellisuudessa aika pelkästään henkistä hyvinvointia tuottavia. No saahan siitä hyvää lannoitetta ja liha se vasta hyvää onkin... 
Eläinten aika ei ole vielä, mutta ehkä sitten joskus taas. 
Ensi vuonna aijon ehtiä paremmin kasvimaan kimppuun.

Nyt olen ehtinyt lukemaan kirjoja, opiskelemaan kieliä ja osallistumaan erilaisiin verkkoseminaareihin. Ilmoittauduimpa muutamalla valokuvauskurssillekin! Ja asettanut itselleni pitkästä aikaa mielekkäitä tavoitteita ja haaveita, unohtamatta elää nyt.
Ja elämä tuntuu helpolta. Ainakin vielä.
Joskus on aika myöntää ettei ihan kaikkea ehdi.


23.12 käytiin katsomassa kun Markus Grönholm toi Joulupukin Inkooseen ralliautolla. Mimmu kikatti että Joulupukilla on unohtunut kaasu pohjaan.

Meillä on ollut ihan huippu loma (varsinkin kun se on ensimmäinen joululoma yhdeksään vuoteen!)! Arkea alkaa jo kaivata, eikö silloin loma ole onnistunut hyvin? 

Vuosi vaihtui onnellisesti. Käytiin katsomassa raketteja ja poltettiin tähtisädetikkuja.

Onnellista tätä vuotta kaikille!

ps. Kävittehän jo tykkäämässä valokuvaus sivustani Facebookissa?

6 kommenttia:

 1. Olipas hauska tuo S. Claus ralliautossa :)

  Hyvää uutta vuotta!

  http://kotonajakaupungilla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvää uutta vuotta teidän perheelle!:)
  Jäin vain miettimään tuota asiaa,kun kirjoitit hevosten olevan pelkästään henkistä hyvinvointia tuottavia. Ovathan hevoset olleet ja ovat vieläkin todella tärkeitä maatilan työhevosina. Ja ehkä eläin on jo itsessään arvokas,ilman että meidän ihmisten pitäisi aina ajatella"hyötyvän"eläimestä jotenkin.
  Onnea uusille suunnitelmille ja tosiaan,kaikella on aikansa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain päin maailmaa hevoset ovat vielä työkäytössä, mutta vähenevissä määrin. Suomessa hevosilla lähinnä harrastetaan kyntämistä ja muita maatilantöitä. On toki esimerkiksi poliisihevosia, terapiahevosia ja ratsastuskouluhevosia, ovathan nekin oikeita töitä...

   Olet oikeassa että eläin on aina itsessään tärkeä, mutta ei eläintä tarvitse omistaa. Jos eläin elää vankeudessa olisi siitä hyödyttäväkin jotenkin, muutenhan se kuluttaa vain luonnonvaroja turhaan. On toki meilläkin koira, joka tuottaa lähinnä henkistä hyvinvointia, mutta toimii myös vahtina. Lemmikin ruokintaan menee luonnonvaroja.

   Hyvää uuttavuotta!

   Poista
 3. Voin vain kuvitella, kuinka suuri muutos tuo onkaan, että olette nyt eläimettömiä. Kyllähän niiden hoitaminen vie paljon aikaa ja monta muuta asiaa saa unohtaa. Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On suuri muutos, mutta myös suuri helpotus. Mukavaa viikonloppua sinne :)

   Poista