tiistai 9. elokuuta 2016

Kanireseptejä

Monet kysyvät mitä ruokaa kanista oikein voisi tehdä.
Kania voidaan käyttää hyvin samaan tapaan kuin broileria. Omia suosikkejani ovat kaniviillokki ja pataruuat.


Kuvassa on padassa 4h miedolla lämmöllä kypsyteltyä kania, kesäkurpitsa-sipuli sörlssenssöniä, perunaa, kanttarelliä, tomaattia ja kurkkua.
Kaikki omasta maasta, tai jos ei niin ainakin mamman maasta ;)


Tässä talvella otettu kuva kaniruuasta: kaniviillokkia, ohraa ja kasviksia. 
Kani omasta takaa, porkkana ja kukkakaali lähituottajalta. Ohra ja parsakaali kaupasta. 
Kotimainen ohra on todella hyvä riisin tilalla, suosittelen!
Viillokissa kania keitetään ensin noin 30 min kattilassa, jonka jälkeen lihat on helppo repiä pannulle. Nökäre voita pannulle, kani siihen ruskistumaan hetkeksi ja kermaa ja mausteita oman maun mukaan perään.
Annetaan hautua hetki. 
Se joka keitetyn paistaa, se makian maistaa!

Kohta muutkin pääsevät maistamaan kaniherkkuja:
syksyllä 2017 saadaan kaninlihaa myyntiinkin asti!

4 kommenttia:

 1. Jee, ideat kaninlihan kokkailuun ovat aina tervetulleita! Meillä on haaveiltu jo pitkään omien lihakanien kasvatuksesta, mutta työn alla on ollut nyt niin paljon kaikenlaista, ettemme ole vielä ehtineet asiaa pistää vireille. Muiden kokemuksia ja vinkkejä on kuitenkin hurjan mielenkiintoista lukea jo näin etukäteen. Melko harvinaista tuntuu olevan vielä kaninkasvatus kotitarvelihaksi, saatika myytäväksi. Kai Suomessa vielä niin yleisesti mielletään kani söpöksi lemmikiksi ja sen syömistä vieroksutaan... Markettilihahan kasvaa itsestään valmiiksi vakuumissa sinne kaupan hyllylle ;)

  VastaaPoista
 2. On ollut kiva huomata että kaninlihan kasvatus kotitarpeiksi on kovaa vauhtia yleistymässä! Meille on tullut niin monta kyselyä että myydäänkö kaninlihaa, että nyt on päätetty alkaa myydä myös ulkopuolisille sitä. Luultavasti kaninlihaa ei vielä ole myynnissä kovin paljoa byrokratian vuoksi, vaikka sitäkin puolta on helpotettu lähiaikoina huomattavasti. Osa toki pitää kania suloisena pörröisenä lemmikkinä, mutta monet ovat myös kiinnostuneita ympäristöstä ja hiilijalanjäljestä; samalla ravintomäärällä, jolla nauta kasvattaa 500g lihaa kani kasvattaa 3kg lihaa.

  VastaaPoista
 3. Sinä muuten varmaan osaat sanoa minkä ikäinen kani on liian vanha astutettavaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleisesti sanotaan että yli vuotiasta ei kannata astuttaa, mutta itse pidän keskisuurilla/suurilla kaneilla yläikärajana ennemmin 1,5v ikää. Suuret rodut kumminkin kasvavat pidempään kuin pienet rodut. Mä olen astuttanut 7kk (liharodut)-1v 2kk (bjätti) ikäisinä yleensä vähän kanin koosta/kehityksestä riippuen. Mistään yläikärajasta mulla ei ole siis kokemusta. Olen kuullut että jotkut ovat astuttaneet ensimmäistä kertaa 2v kaninkin onnistuneesti. Riskejä toki on silloin.
   Suorempaa vastausta en osaa antaa..

   Poista