keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Kaivon savella vuoraus Pääsin vihdoin käyttämään savea (jota meillä riittää) johonkin hyödylliseen! Vuorasin sillä meidän ruman kaivokopin, joka on tietenkin keskeisimmällä paikalla pihaa.

Laitoin savea noin 10 litraa ja hiekkaa noin 5 litraa.

Ja talloin seoksen tasaiseksi. Apureiden kanssa tietty.

Sitten hieroin seoksen käsin kaivokopin pintaan.
Kokeilin kyllä muurausvälineitäkin, mutta käsin tuntui helpommalta.
Nyt on niin kuuma että savi tuntui kuivuvan vähän liian nopeasti ja halkeilikin vähän. Koitin välillä varovasti kastella paahteisemmalta seinältä pintaa, mutta se ei tuntunut kovin paljoa auttavan. Voi olla että mun savi-hiekkaseoksen koostumuskaan ei ollut täydellinen - aika näyttää.

Tälläinen siitä sitten tuli.
... Vielä ympäristö, kaivokopin katto ja muutama muu asia taitavat vaatia vähän viimeistelyä, mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa joka päivä jotain tehden :)!

Nyt on aika keskittyä mustikoiden poimimiseen, syömiseen ja perkaamiseen... vähän pitäisi vielä malttaa mansikoitakin laittaa pakkaseen talven varalle.

6 kommenttia:

 1. Ja minä kun luulin, että siinä sotkussa pitää olla mukana hevosenlantaa ja karvoja. Hieno tuli! Raportoi sitten, kuinka hyvin tuo pysyy seinässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin hetken verran olkisilpun lisäämistä joukkoon, mutta olisi vaatinut enemmän aikaa ja vaivaa, joten kokeilin tuollaista seosta. Pitää raportoida miten kestää... toistaiseksi on pysynyt hyvin seinässä vesisateista huolimatta. Talven jälkeen ollaan jo ehkä viisaampia kestävyyden suhteen.

   Poista
 2. Hauskoja kuvia! Kivaa on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lapset nauttivat savella läträämisestä :)

   Poista
 3. Onpas hyvän väriset saappaat, mistä tommosia mahtaa löytyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin viisi vuotta sitten Lidlistä alennuksesta löytyivät. Ovat kyllä parhaat saappaat mitä mulla on ollut: kevyet, eivätkä hölsky jalassa. Väristä en niin itse pidä, mutta kaikkea ei voi saada :D

   Poista