lauantai 18. kesäkuuta 2016

Hurahdus

Meillä on hurahdettu - nimittäin lihakaneihin!
Tehtiin häkkejä muutama lisää, nyt mahtuu kasvattamaan kaneja! Päädyttiin kerrostalohäkkeihin, koska kokeilujen kautta todettiin karsina- ja ryhmäkasvatus hankalaksi toteuttaa meidän puitteissamme niin että kaneilla olisi ollut mukava olla ja niiden hoito olisi ollut mielekästä ja helppoa. Kerrostaloissa onnistuu hyvin yksilöllinenkin hoito. Saatiin myös häkit katoksen alle, joka lisää sekä pupujen että hoitajan mukavuutta.

 
Tervetuliais porkkanaa pupuille tulossa! 


Luulen kyllä että osa porkkanoista meni myös apulaisten suuhun...


Puput ovat ehdottomasti lasten suosikkeja ja mulla onkin monta apuria auttamassa aina kanien hoidossa :)

Yhdistin vieroitusikäisiä poikasia, urokset omaan ja naaraat omaan häkkiinsä. Eivät ole meillä tajunneet tapella näin pieninä yhdistäessä.

Tein elämäni ensimmäisen kukkapenkin! Istutin siihen tosin ruusunjuurta ja lipstikkaa, jotka ovat myös hyötykasveja... Mutta kyllähän se kukkapenkiksi lasketaan, eikös?


Saunakin lämmitettiin pitkästä aikaa.


Saatiin naapurista ihana pieni maitotonkka kukkasille :)
Kaalikoi pirulainen taisi löytää tiensä myös isolle kaalimaalle harsojen alle ahkerasta rasvattomalla maidolla ja mäntysuopaliuoksella ruiskutuksesta huolimatta.

Nyt sataa vettä, vihdoin!
Luonto (ja kasvimaafarmari) kiittää!
Kasvit tuntuivat heti lähtevän itämään kun saatiin vesisade ja sen perään pilkahdus auringostakin.

9 kommenttia:

 1. Kyllä tuolla kelpaa pupuja kasvatella, hienolle näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä käyttökokemuksella sanoisin myös että ovat näppäriä hoitaakin :), vaikkakaan läheskään kaikki häkit eivät ole täynnä.

   Poista
 2. Kanit kiinnostais myös kovasti. Ehkä joskus sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa kokeilla pupujen kasvatustakin!

   Poista
 3. Onko noilla kaneilla jokin pihateltta? Hienolta näyttävät kerrostalot! Entä onko teillä jonkinlaista "kanitraktoria" eli liikuteltavaa pihatarhaa niille? Tuo apulaisen porkkana suussa-kuva oli muuten super <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, juhlateltta.
   Kanitraktoreissa meillä on tarkoitus kasvattaa patapoikaset kesällä. Täältä löytyy kuvakin meidän versiosta: http://pienenpienitalo.blogspot.fi/2016/06/istutukset-tehty-melkein.html

   Poista
  2. kiitos! itseäni kiehtoo nuo harjakaton malliset traktorit.. ehkä siksi että sinne mahtuisi tarvittaessa itsekin kömpimään. Onko teillä jotain verkkoa pohjassa? entä mitään maapiikkejä kulmissa vai onko teillä ollut muutenkaan karkaamisongelmia tuosta laidunhäkistä?

   Poista
  3. Suuri silmäistä verkkoa pohjassa ja vielä sivuissa pohjassa noin 30cm matkalla tiheämpää verkkoa, jotta maan epätasaisuudet ei haittaa. Ei ole mitään maapiikkejä. Karkaamisia ei laidunhäkeissä ole ollut, mutta tuo katiskaverkon tyylinen verkko on huonoa - saa käydä joka päivä katsoa suurennuslasin kanssa onko yöllä jyrsitty reikiä... Suosittelen sitä rappaus/jänisverkkoa ehdottomasti!

   Poista
  4. Ja tuosta sisään kömpimisestä: Noihin meidän häkkeihin ei tarvitse kömpiä kun koko katon saa auki tarvittaessa :) Tietty sateella pressun päältä saa puistella vettä pois...

   Poista