keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kasvimaat

 

Täällä kasvaa kaaleja. Tarkoitus olisi istuttaa vielä naurista, kunhan tulisi sateita sen verran että ehdittäisiin polttamaan risukasa ja nauriit saisivat tuhkaa.

Tässä on possujen kääntämä kasvimaa. Perunaa suurin osa, mutta mahtui tännekin lehti ja ruusukaaleja mukaan, sekä vähän keräsalaattia. 

Pieninkin on mukana kaikissa hommissa :)...

Tein tänään mehua raparpereistä. Nam! Muutama pullo päätyi myös kellariin, saa nähdä säästyykö talveksi asti! Yleensä ne on juotu jo ennen kesän loppua.Voikukkasiirappiakin keittelin muutaman purkillisen, lapset kun tykkäävät kerätä niitä.

4 kommenttia:

 1. Millä reseptillä teet raparperimehua, entä mitä materiaalia kaalitunnelin kaaret teillä on?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katkon raparperit kattilaan ja päälle vettä sen verran että juuri ja juuri peittyvät, sekaan laitan vähän minttua, mustaherukanlehtiä tai marjoja jos on. Keitän noin 15-20min kunnes raparperit ovat "höttöä". Siivilöin harson läpi toiseen kattilaan. Sokeria joukkoon 1,5-2dl per litra ja kiehautus. Sen jälkeen pullotus kuumiin pulloihin.

   Kaalitunnelit ovat sähköputkea. Ne ovat aika näppäriä kun pystyy vain tökätä maahan ja pysyvät hyvin.

   Poista
 2. Juurikin mietin, mitä tekisin voikukista. Marmeladia ja viiniä olen joskus tehnyt, mutta siirappia en ikinä. Laitas ohjetta meille muillekkin!

  VastaaPoista
 3. Onpas sinulla ihana blogi - niin elämän makuinen. Täynnä ihanaa arkipäivää - lapsia, eläimiä. Olenkin eka kertaa blogissasi. - Minulla on blogissani arvonta, jossa palkintoina on kolme puutarhakirjaa. Jos puutarhakirjat kiinnostavat, käyhän kurkkaamassa. - Mukavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista