sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Possuja!

Sain lauantaina tietää eräästä lopettavasta sikatilasta, joka myy loput possunsa pois edullisesti. Onneksi sattui olemaan väljä viikonloppu, joten eikun possuja hakemaan. Kolme ostettiin ruhona ja iltamyöhään nostettiin niitä vielä riippumaan.
Ronja kommentoi vieressä "Tulikohan meille vähän liikaa possuja, eikö tuo yksi olisi riittänyt hyvin! Ovat niin pirun painaviakin!" :D

Eilen sitten haettiin vielä kaksi possua ihan elossa. Näyttää siltä että ne jäävät elelemään meille possunelämää ja toimivat samalla kasvimaan kääntäjinä. 
Ne nimettiin Mintunkukaksi ja Emmaksi.

10 kommenttia:

 1. Kesäpossuja on tehnyt mieli monena vuonna. pahus, kun tilat on niin rajalliset! No, joka tapauksessa ollaan sianlihassa kyllä pysytty, kun kaverilla on joka kesä sikoja. Sieltä on aina kylkeä saatu. Mutta silti... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei olla syöty sianlihaa lähes ollenkaan. Lähinnä siksi kun en pidä oloista missä niitä pidetään. Nyt on omia possuja ja toivottavasti joskus omia porsaita, niin ei ole oloista kiinni :)
   Ainakin tällä hetkellä possut vaikuttavat meille passeleilta eläimiltä.

   Poista
 2. Meille on alusta asti olut selvä että kesäpossuja vielä otetaan, mutta päätin lykätä vielä tänäkin vuonna niiden ottamista. Vaihtaisi joka vuosi vaan aitauksen paikkaa, niin eipähän tarvitsisi maankäännöstä huolehtia :) olisi aina käännettyä, siistittyä ja valmiiksi lannoitettua maata tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan haaveiltu possuista jo pitkään. Tänäkin vuona olisivat jääneet ottamatta, ellei ne olisi melkein juosseet syliin :) Tässä on tapahtumia taas kerrassaan, niin ajateltiin vielä tänäkin vuonna lykätä niiden ottoa.

   Poista
 3. Miten paljon tilaa possut vaativat? Siis ulkoaitaus ja sisätilat talveksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emakko tarvitsee eläinsuojelulain mukaan 1,30m2 ja ryhmäkarsinassa 1m2. (http://www.sikayrittajat.fi/files/files/Linkit/tavoitteena_terve_ja_hyvinvoiva_sika.pdf sivu 17-18) Mielestäni tilavaatimukset ovat aika naurettavat, koska esimerkiksi lihakanikin tarvitsee sen 1m2 per kani (ryhmässä 0,45m2) (http://www.evira.fi/attachments/elaimet_ja_terveys/julkaisut/lemmikki2.pdf)
   Meillä kaksi sikaa on noin 7m2 karsinassa, plus ulkoaitaus on ehkä 50m2 (hankala arvioida).

   Poista
 4. Tuleehan näistä tytöistä paljon lisää postauksia!

  VastaaPoista