lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kanalan Kauniit ja Rohkeat


Meidän kanalassa on menossa iänikuiset Kauniit ja Rohkeat. Siellä on aina jotain menossa ja tapahtuipa kuolleista herääminenkin tässä taannoin! Meillä kanat viipottavat koko kesän pitkin pihaa ja eräänä päivänä huomasin OlgaHelgan kadonneen. Oletimme sen tulleen syödyksi. Meni muutama päivä ja eräänä aamuna huomasin yhden karkurikanin kadonneen häkistään. Lähdimme etsimään sitä ja kurkistin olkikasaan ja kas kummaa! Siellä se OlgaHelga istui muniensa päällä hautomahommissa. Kuolleista herännyt kanat.

Viktorian ja Estellen keväiset hautomisyritykset eivät menneet ihan putkeen. Vuoron perään he istuivat toistensa pesiin tai vääriin pesiin ja munat paleltuivat vuorotellen kummaltakin. Arvuuttelimme tyttöjen kanssa aina miten päin kanat ovat nyt munintapesissä. 
 

Viktoria onnistui ensimmäisenä hautomahommissaan. Vikin alta kuoriutui kaksi tipua. Harmi vain että Viktoria jouduttiin lopettamaan, mutta onneksi Estelle-mamma syöksyi hätiin ja adoptoi Vikinkin mukulat. 

 

Estellen (yksi ainoa!) tipu kuoriutui viikkoa Viktorian tipujen jälkeen. Viikko Estellen tipujen kuoriutumisesta vein myös hautomakoneesta tipuja kanalaan. Estelle adoptoi nekin heti.

Syksyllä on monta kukkopaistia tiedossa ja toivottavasti lisäystä kanamääräänkin!

Onko teidän muiden kanaloissa tälläistä menoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti