sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Ilmari.... eikun Pilkku

Tänään meidän kanalassa taas sattui ja tapahtui. 
Kieku-kukko lähti uuteen kotiin ja tilalle asteli tälläinen nuoriherra Ilmari. 

Ilmari tosin ei saanut pitää nimeään, vaan Ronja alkoi kutsumaan sitä heti Pilkuksi. 
Olisihan se Ilmari toki sopinut paremmin aidolle tyrnäväläiselle maatiaiskukolle... mutta olkoon Pilkku.
 

Kanaparvi kauhistui uutta tulokasta.  
Mirkku seisoi ryhdikkäänä ja kallisteli päätään moneen kertaan, heltta kun haittaa vähän näkyvyyttä. Ja juuri kun Mirkku oli päässyt tottumaan että kanalassa ylipäätään on kukko, niin sieltä astelee tuollainen pojan nulikka Kiekun tilalle...

Kanalassa Olga antoi heti Pilkulle palautetta että tipuihin ei saa koskea. Ja lisäsi vielä että tiput ja hän ruokailevat aina ensimmäisenä. Olga hautoi aivan itse kuusi tipua. Nyt tiput ovat viikon ikäisiä pieniä palleroita.

Estellen tipu joukkiossa puolestaan on kolmen eri-ikäistä tipua. Pienin on Estellen itse hautoma. Kolme kuukautta se hautoi sitkeästi munia ja aina jotakin meni pieleen. Sitten se vihdoin onnistui. Viikkoa ennen Estellen tipun kuoriutumista kuoriutui hautomakoneesta tipuja, jotka Estelle adoptoi heti kun vein ne kanalaan. Kaksi isointa tipua puolestaan ovat Victorian hautomia, jotka Estelle adoptoi nekin.

Pilkku (tai kanarouvat) päätti että hän ei mahdu kanalaan ja lennähti nukkumaan kolmen metrin korkeuteen puun oksalle. Mikäs siellä on katsellessa kanojen menoa.

6 kommenttia:

 1. Ihania kanakuvia ja -kuulumisia! Hetken se ottaa, kun kanat alkaa nuorta kukkoa kunniottamaan.
  Hyväluonteisia sinun maatiaskanasi tuntuvat olevan. Minulla oli Hämeen mustia ja olivat oikeita piruja luonteeltaan. Tappoivat kaikki tiput ja nuorikot, joihin käsiksi pääsivät. Myin ne pois kun kyllästyin jatkuvaan tipujen teurastukseen ja otin orpingtoneja. Ne on tosi lempeitä jättejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nämäkin maatiaset muutamia tipuja teurastaneet ja vaihdankin pikkuhiljaa orppeihin, sekä tehokanoihin, sekä erilaisiin risteytyksiin. Nyt on koneessa tulossa orppeja, tehoja, sekä teho-maatiasristeytyksiä. Katsotaan mitä niistä tulee :)

   Poista
 2. Pilkun elämä haaremin vartijana ei ehkä alkanut aivan niinkuin hän oletti...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaankaan alkanut :D Ehkä se siitä. Nyt hän on laskeutunut alas puusta...

   Poista
 3. Kukko puussa! Ehkä suloisinta, mitä olen nähnyt. :)

  VastaaPoista
 4. Kukko puussa! Ehkä suloisinta, mitä olen nähnyt. :)

  VastaaPoista