torstai 30. heinäkuuta 2015

Eväsretki


Tänään käytiin retkellä Seurasaaressa. Vaikka olen ikäni asunut pääkaupunkiseudullta - tai ainakin siinä tuntumassa - Seurasaari on jäänyt kokematta. Ainakin niin että muistaisin siitä jotakin. Tänään pakkasin tytöt, kahdet kärryt, kasan eväitä ja nappasimme mummon retkelle mukaan. 
(yllä oleva kuva on mummon ottama)


Pidän vanhoista taloista ja tavaroista. Eniten siinä ehkä kiehtoo se että tavarat ovat aitoja, tehty luonnonmateriaaleista, eikä mistään muovista. Ja oi, mitä hirsiä oli käytetty talojen rakentamiseen ja voi mitä lattialankkuja. Siinä meidän lähes satavuotias hirsimökkerö kalpeni niiden rinnalla.


 
Sänkyjen verho-systeemeistä sain muutaman idean yläkerran verhotukseen. Katsotaan milloin on toteutuksen aika. Verhojen materiaalit ovat vielä hakusessa. 

Tytöt leikkivät hippaa, piilosta ja hyppelispomppelis - leikkejä innoissaan. Kun tuli aika lähteä kotiin Mimmu simahti heti kärryyn päästyään. Eväätkin muistettiin syödä leikkien lomassa :)

Puolet jäi vielä näkemättä. Ehkä syksyllä suuntaamme uudestaan Seurasaareen.

4 kommenttia:

 1. Onpa viehättävän oloinen paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaankin kannattaa käydä, jos Helsinkiin on jotain asiaa :)

   Poista
 2. Käytiin tänään just siskon kanssa Kiilin kotiseutumuseossa Siipyyssä Kristiinankaupungissa. Niissä vanhoissa taloissa ja tavaroissa viehättää myös se, ettei mikään ole turhaa vaan kaikella on ollut oikeaa käyttöä.

  Tykkäsin kovasti viimeisestä kuvasta. Siinä on vangittu jotain todella ihanaa lasten maailmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuokin on kyllä totta. Nykyään joka paikka pursuaa sitä tavaraa, mitä ei edes käytetä...

   Poista