perjantai 12. kesäkuuta 2015

Vapaita kaneja

Kaneja voi kasvattaa monella tapaa. Meillä yli kaksikiloiset patakanit saavat pomppia vapaana suurella laitumella syöden mahansa täyteen tuoretta ruohoa. Alle kaksikiloiset kaverit menevät heittämällä läpi verkosta, joten ne joutuvat tyytymään tiheämpi verkkoisiin aitauksiin ja ruokintapalveluun.

Kanat sen sijaan saivat häkkituomion. Sitä mukaan kun minä istuttelin kasveja niin kanat kaivoivat niitä esiin ja napsivat parempiin suihin. Vaihtoehtoina oli kasvien aitaaminen tai kanojen aitaaminen. Päädyimme kanojen aitaamiseen, joka tuntui helpommalta. Kanat saivat ison tarhan kanalan taakse.

Harrastekanaloista on löydetty mykoplasmaa ja jotkut kehottavat välttämään kanojen tai siitosmunien ostoa. 
Välttelisittekö te?

6 kommenttia:

 1. Mä välttäisin ehdottomasti tällähetkellä. Kaverille tuli myco kalkkunanmunien mukana, ja heidän kaikki linnut on jouduttu lopettamaan. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurja kuulla!
   Meilläkin oli suunnitelmissa ostaa muutamia siitosmunia, mutta nyt pistää miettimään uskaltaako vaiko ei...

   Poista
 2. Tartuntatiloilta ei saa ostaa, mutta ehkä muutenkin olisin tarkkana ja ostaisin vain luotettavaksi tietämältäni myyjältä. Ei tosin koske nyt minua, kun meille tuli kanat kesälainaan ihan ostamatta, eikä täällä ennestään ollut tartutettavaa siipikarjaa.

  Onpas teillä hienoja kanivärejä! Millä meinaatte saada puput kiinni tarvittaessa? Ovatko tottuneet syömään kädestä herkkuja vai tarjoatteko niitä kuljetusboksiin, että oppivat menemään sinne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tässä ovat kaikki paitsi harmaa Jussin jälkeläisiä. Se periyttää kyllä hienoja värejä!

   Kaneilla on laitumella koppi, johon vien herkkuja. Sinne ne vilistävät turvaan vaaran uhatessa ja sieltä ne on helppo napata :)

   Poista
 3. Onko pupuilla miten iso laidun jossa hyppivät?
  Mahtavat vallan villiintyä siellä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aidan pituus on 50m. Villiintyvät vallan, mutta ovat aika helppo hoitoisia siellä... riittää kun vien välillä herkkuja ja siirrän aitaa tarpeen mukaan.

   Poista