sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Ursula

Eilen meille saapui ensimmäinen "oikea" tuotantokani. 


Ursula on rodultaan uudenseelanninpunainen. Nyt hänelle on etsinnässä samanrotuinen sulhanen, joko omaksi tai astutuslainaan.

3 kommenttia:

 1. Kaninlihan tehotuotannossa käytetään emokaneina yleensä uusiseelantilaisristeytystä (esim. suurihopea x uudenseelanninvalkoinen) ja isänä kalifornialaista. Heteroosi lisää elinvoimaa! Jos ette aio näyttelyttää poikasia, sulhasen ei ole pakko olla samanrotuinen, ja jos haette tehokasta kasvua, ei kannatakaan olla. Kunhan on nopeasti kasvavaa sorttia.

  Kyllä on todella upea muotokuva Ursulasta! Ja hän on niin kaunis!

  Meillekin on tulossa uudenseelanninpunainen, oikein jo odotan :)

  VastaaPoista
 2. Ajatuksenani oli teettää 1-2 poikuetta samaa puhdasta uusiseelantilaista ja jättää niistä sopiva määrä naaraita kasvamaan emoiksi. Sen jälkeen ajattelin risteyttää kalifornialaisella / suurihopealla . Lampailla käytetään paljon kolmiroturisteytyksiä ja sioilla kaiketi myös, heterioosit ovat niiden lajien kohdalla jonkin verran tuttuja juttuja, en vaan tullut kanien kohdalla jostain syystä ajatelleeksi asiaa! Pitääkin miettiä vielä sulhon rotuvalintaa! Näiden rotujen löytäminen sukukypsinä on osoittautunut yllättävän hankalaksi.

  Ursula kiittää!

  VastaaPoista
 3. Jos kaikki käy täydellisesti, meiltä saa syksyllä melkein sukukypsän USP x kalifornialaisen vuohenlihaa vastaan. Mutta teillähän on itselläkin ranskanluppia ja miksejä, jotka varmaan ovat myös käyttökelpoisia. Suunnitelmasi kuulostaa minusta hyvältä. Onnea pupujen ja muidenkin lisääntymiseen!

  VastaaPoista