maanantai 9. helmikuuta 2015

Kurkistus pieneen kylpyhuoneeseen ja sen siivousaineisiin

Kylpyhuone on samalla myös vessa ja kodinhoitohuone. Mielestäni kylppäri ei ole ahtaan tuntuinen, vaikka siihen on mahdutettu monta toimintoa samaan tilaan. En ole kovinkaan innostunut sisustamisesta, mutta käytännöllistä pitää olla. Tämä näkyy ehkä parhaiten juurikin meidän kylpyhuoneessa. Ehdoton tilansäästäjä kylpyhuoneessa on kuivausrumpu. Kun muutimme harkitsin pitkään sen hommaamista, olisin mielelläni ripustanut pyykit narulle kuivumaan. Meidän pyykkimäärillämme se ei kumminkaan olisi onnistunut näin pienessä talossa. Kuivausrummun päällä ovat säilössä kaikki kylpyhuoneessa tarvittavat pesuaineet. Ensin sijoitin ne koreihin, joka oli hieman siistimpi ratkaisu, mutta käytäntö osoitti että aineita on huomattavasti helpompi käyttää kun ne ovat ilman koreja rummun päällä. 

Lasten kylpyammeet ovat hyötykäytössä myös silloin kun lapset eivät kylve. Käytän ammeita myös puhtaiden pyykkien lajittelussa. Toisen ammeen virkaa ajaa tavallinen tynnyri, joka on enemmän lasten mieleen kuin perinteinen amme ja onhan se myös huomattavasti halvempikin! 
Pyykkikoria meillä ei ole, vaan viskaamme kaikki pyykit suoraan koneeseen ja ne pestään kaikki sekaisin 60 asteessa. En ole huomannut kovinkaan monen vaatteen värien kärsivän tästä kohtelusta. Valkoinen on tietenkin herkkä väri, mutta meiltä ei kovinkaan montaa valkoista vaatetta löydy.
Käsipyyhkeet on sijoitettu vessan yläpuolella olevalle tasanteelle, eivätkä pyyhkeet edes ole samaa väriä ja vähän repaleisiakin. Mä en ole ostanut itse yhtäkään käsipyyhettä ikinä ja tuota epämääräistä, vähän repaleista tornia vilkuillessa tulee mieleen, että ehkä pitäisi jo uhrautua :). Ympäristöystävällisyyttä tämäkin kai on käyttää pyyhkeet loppuun ennen uusien ostamista. Käsipyyhkeiden kanssa samassa koukussa roikkuu pussi, jossa on sukkapidikkeitä, jotka ovat ehdoton arjen pelastaja. Mitä voi enemmän inhota kuin sukkien parittamista?Sain kokeiltavakseni Ole hyvä ja Mummi ja minä aineita. Ne ovat ekologisia ja myös ympäristöystävällisiä. Erityisesti perheemme on tykästynyt Mummi ja minä Polkkakarkki käsipesuaineeseen! Sen tuoksu tuo mieleen mummolan ja perheenpienempienkin on helppo käyttää kätevää pumppupulloa. Myös vieraat ovat kehuneet saippuan tehoa ja sen huumaavaa tuoksua.


 Sain samalla kokeiluun myös astianpesuaineita. Mummi ja minä aineen tuoksuna on mansikka, joka on sekin hyvä tuoksu, mutta ei vedä vertoja ihanalla piparmintuntuoksulle! Ole hyvä astianpesuaine ei tuoksu millekään, joka on toisaalta aika mukava asia tässä tuoksujen maailmassa. Monet vierastavat turhaan ekologisuutta ja luonnonmukaisuutta pesuaineissa, sillä nämä tuotteet ainakin pesivät astiat aivan yhtä hyvin kuin kilpailevat ei-ympäristöystävälliset tuotteet. Kumpikaan testaamistani tuotteista ei vaahdonnut läheskään yhtä paljon kuin vaikkapa Fairy. Liika vaahtoaminen "tavallisissa" astianpesuaineissa aiheuttaa mielestäni enemmän sotkua kuin puhtautta.

Ole hyvä tuotteet olivat minulle jonkin verran ennestään tuttuja, olemme jo useamman vuoden käyttäneet Ole hyvä shampoota mökillä. Ole hyvä onkin monen tuntema klassikko tuotemerkki.  Ole hyvän pakkaukset ovat uusiutumassa ja markkinoille on tulossa myös näppärä täyttöpussi.

Siivouksessa käytän Mummi ja minä, sekä Ole hyvän yleispesuaineita, silloin kun pesuaineita tarvitsee käyttää.
Kummatkin aineet jäävät ehdottomasti käyttöömme myös jatkossa!
Täältä löytyy Mummi ja minä tuotteiden jälleenmyyjät ja täältä Ole hyvä tuotteiden jälleenmyyjät.

2 kommenttia:

  1. Mummi ja minä-tuotteiden etiketit ovat niin kauniita että niitä voisi ostaa jo senkin takia! Vaikka meillä on saippuaa ihan yllinkyllin kun sitä on niin kiva tehdä.

    Mistä niitä käsipyyhkeitä oikein tulee?! Itse olen ostanut joskus aikoja sitten Ikeasta 3 käsipyyhettä jotka olen jo aikoja sitten siirtänyt siivouspyyhkeiksi. Ja silti käsipyyhkeitä on iso kasa. Juuri eilen miehelle sanoin, että keksisikö se jotain käyttöä niille pyyhkeille ettei niitä tarvisi kaapissa pitää isoa läjää kun kuitenkin vessassa on kerralla vaan 3.

    VastaaPoista
  2. Mummi ja minä yllättivät ckyllä käytössäkin positiivisesti!
    Mä en muista edes ikinä ostaneeni käsipyyhkeitä! Tuossa pinossa olisi kyllä meilläkin supistamisen varaa, mutta ovathan ne aika monikäyttöisiä...

    VastaaPoista