perjantai 14. marraskuuta 2014

Eilen tein


Kaupunkilaisystäväni mietti miten saan lasten kanssa päivät kulumaan täällä missä "ei ole mitään". Herätään ennen kukon laulua, viimeistään klo 6. Lapset leikkivät ja jos on oikein "hiimu nääkä", niin saavat syödäkseen jotain pientä ja helppoa. Mä heräilen vielä, katson uutiset ja sähköpostin. Teen aamupalaa ja lapset leikkivät tai katsovat Pikkukakkosta sillä aikaa kun mä laitan tiskit. Se taitaa olla ainoa kotihomma mihin lapset eivät saa osallistua.


Pyykkien laitossa mulla on aina kaksi reipasta apuria. Kun saadaan sisällä asiat järjestykseen, niin siirrytään pihalle hoitamaan eläinlauma. 


Silloin kun ei ole kerhopäivä, niin kummatkin ovat usein jo niin väsyneitä että haluavat nukkumaan rattaisiin, viimeistään eläinten hoitokierroksen jälkeen.


Aamuisin jaan jokaiselle eläimelle heinät, vaihdan vedet ja katson että kaikilla on kaikki hyvin. Kanatkin pääsevät pihalle kuopsuttamaan ja nokkimaan. Vuohet saavat myös pienet annokset kauraa. Lapsien nukkuessa rattaissa ehdin siivoilemaan vähän pihaa, kuivittamaan karsinat ja raahaamaan lautoja pinoon. Lautojen pinoon raahaaminen tälläisellä raskausmahalla onnistuu vain yksi kerrallaan, mutta onhan sekin jotain. Kun lapset heräävät rattaista, niin onkin ruuanlaiton aika. Tänään tein ruuaksi jauhelihakeittoa, helppoa ja nopeaa jälleen kerran.

Ruuan jälkeen ehditään hetki leikkiä tai lukea yhdessä kirjaa ja vähän tehdä kotihommiakin, kunnes koittaa Mimmun toisien päikkärien aika. Päikkäriaikaan on hyvä pakata lapset kärryihin ja lähteä lenkille, tarvitseehan se Ricokin liikuntaa. Lenkin jälkeen kello onkin niin paljon että alkaa hämärtää ja on aika laittaa kanalan valot päälle. Teen "iltaruuaksi" usein jotain todella helppoa. Jos ruualta on jäänyt salaattia, saatan sen kaveriksi laittaa vain kalaa tarjolle, niin kuin tänään tein. Taas ehditään hetki leikkiä ja kun mies tulee töistä kotiin hoidan yleensä eläimet ilman apukäsiä. Sitten onkin iltatoimien aika ja koko perhe rauhoittuu iltapalan jälkeen katsomaan telkkaria hetkeksi. Iltasadun jälkeen tytöt käyvät nukkumaan omaan huoneeseensa ja pian myös vanhemmat - onhan seuraavana päivänä taas aikainen herätys.

Tähän yhtälöön lisätään vielä kerhossa käynnit kolme kertaa viikossa, kauppareissut, firman asiat ja pikkuhiljaa painavaksi muuttuvan raskausmasun, niin ei paljon muuta tarvita :). Keväällä syntyy vähän enemmän aikaa vaativa vauva ja samoihin aikoihin toivottavasti poikivat vuohet ja ehkä kanitkin.

Nyt kuulisinkin mielelläni, mitä te kaupunkilaiset kotiäidit teette päivisin?

5 kommenttia:

 1. Me käydään puistossa joka päivä ja ehkä kaupassa/kirjastossa mut muuten ollaan kaksin kotona ja puuhastellaan kotihommia tai leikitään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Samoja asioita mekin puuhailtiin vuokralla (omakotitalossa) asuessa, mutta päivät tuntuivat kyllä välillä todella pitkiltä.. :) kai jokaisella on se oma ympäristönsä missä viihtyy.

   Poista
 2. Kotiäitikysymykseen en voi vastata, mutta onpas tuossa kuvassa IHQ pupu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pupu on ihanan värinen, mutta hän on se poikueen arkajalka ;).

   Poista
 3. Hieman erilainen päivä tosiaan mitä meillä :) Me päivisin käydään kaupassa, kävelyllä, leikkipuistossa, muskarissa ja perhekahvilassa tai tavataan kavereita. Lapsista kyllä varmaan tosi mukavaa, kun on nuin paljon eläimiä mitä hoitaa. Meillä asustaa yksi kissa, joka sekin juoksee yleensä karkuun Liliania, sillä hän on vielä aika kovakourainen :D Onneksi tässä lähellä on myös maatila, jossa aina kesällä käymme monta kertaa viikossa katselamassa eri eläimiä :) Itsekin olen kotosin maalta, joten muistan kuinka mukavaa oli aina hoidella niitä :)

  VastaaPoista