sunnuntai 10. elokuuta 2014

Puussa nukkuva kukko

Pari ensimmäistä yötä kanat ja kukko viettivät kanalan sisällä ovi kiinni, jotta tottuvat missä se koti oikein onkaan. Nyt ovet ovat kumminkin olleet tarhaan auki yötä päivää ja kukko...No se on päättänyt että nukkuu yöllä neljän metrin korkeudella puussa, eikä suinkaan kanojen kanssa sisällä kanalassa. Ei siinä. Nukkukoot kesällä vaikka siellä puussa, mutta syksyn tullen saa kyllä luvan siirtyä samaan koppiin kanojen kanssa.

Sieltä puun oksalta se kiekuu kello viisi aamulla herätyksensä ja laskeutuu sitten aamupalalle ja pienille päiväunille kanalan puolelle.

Nukkuvatko muiden kukot puussa yöllä?
Mies epäili että Kieku suojelee kanalaumaa oravilta ja on todennut puun olevan paras vahtipaikka.

2 kommenttia:

 1. Hehe, mä niin tykkään näistä jutuista ja kuvista täällä blogissasi :)
  On niin ihana seurailla toisenkin kirjavan eläinperheen elämää.

  Meillä ei ole ikinä mikään kana tai kukko kiivennyt/lennähtänyt puuhun, ellei lasketa nykyisiä tipuja, jotka kiipeilevät mielellään marjapensaassa, varastamassa marjoja parempiin suih.. nokkiin :)

  Uusi kukko joka tuli meille joskus juhannuksen jälkeen, päästettiin vain suoraan pihalle kanojen kanssa tepastelemaan. Illalla kun kanat kipittivät kanalaan, kukko jäi hieman hölmistyneenä pihalle. Saatiin se kuitenkin sisälle. Parina päivänä senkin jälkeen täytyi vähän houkutella, että ymmärsi mennä sisälle. Nyt on kiltisti jo johdattanut eukkonsa aina kanalaan sisälle kun ilta koittaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Meillä Kieku ei ole tullut millään houkutteluillakaan alas puusta... saas nähdä miten syksyn tullen käy.

   Poista